Descent: Journeys in the Dark – Road to Legend. Η Συνέχεια..

| Your Opinion
Category: Age: 14+ 120 Min 2 - 5 Players 2016

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο companion app Road to Legend, κι ενώ σας δώσαμε κάποιες πληροφορίες για το μηχανισμό του, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε ακόμα περισσότερα στοιχεία, σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες για το αν θα το κάνετε download!

Όπως ήδη γνωρίζετε, το app αναλαμβάνει το ρόλο του overlord, επιτρέποντας στους παίκτες να έχει ο καθένας τον ήρωά του. Αν και το Road to Legend χρησιμοποιεί σχέδον όλους τους κανόνες του κλασικού Descent,υπάρχουν αρκετές αλλαγές που δημιουργούν τις συνθήκες για μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία κι ένα cooperative παιχνίδι.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το app σας καθοδηγεί ως προς το ποια tiles να προσθέσετε στο dungeon, ποια τέρατα και ποια tokens να τοποθετήσετε, καθώς και πως μετακινούνται ή επιτίθενται τα τέρατα με τα οποία έρχεστε αντιμέτωποι. Στόχος των αδίστακτων τεράτων είναι να απομονώσουν τους αδύναμους και να κατατροπώσουν τους ήρωες. Κάθε φορά που ενεργοποιείται ένα τέρας, το app σας δίνει την εντολή για κάθε minion και master τέρας της κάθε ομάδας. Μπορούν να επιτεθούν από απόσταση με βέλη ή χρησιμοποιώντας κάποιου είδους μαγεία, ή μπορεί να επιδιώξουν μια μάχη σώμα με σώμα. Μπορεί να επικεντρωθούν σε έναν αδύναμο ήρωα, προκειμένου να τον ρίξουν αναίσθητο ή να χρησιμοποιήσουν τα special actions που διαθέτουν για να προκαλέσουν το μέγιστο πόνο.

Παίζοντας το Road to Legend θα ανακαλύψετε ένα πραγματικό αίσθημα εξερεύνησης. Στην αρχή του παιχνιδιού, μπορείτε να δείτε μόνο το tile στο οποίο βρίσκεστε, καθώς και οποιαδήποτε search tokens ή τέρατα βρίσκονται στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά και σας αποκαλύπτονται μόνο εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι θα συναντήσετε στο επόμενό σας βήμα. Μπορεί να κρύβεται ένας πολύτιμος θησαυρός ή τα πιο τρομερά τέρατα. Ακόμα και τα search tokens κρύβουν εκπλήξεις. Το νεκρό σώμα ενός ήρωα μπορεί να κρύβει ένα θησαυρό, ένα healing φίλτρο ή μια θανάσιμη παγίδα.

Στο κλασικό Descent, ένας ήρωας μπορεί να χτυπηθεί αμέτρητες φορές, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες επιπτώσεις. Στο Road to Legend, όμως, τα πράγματα αλλάζουν και πάλι. Κάθε φορά που ένας ήρωας πέφτει αναίσθητος, το morale του πέφτει κατά ένα κι όταν πέσει κάτω από το μηδέν, τότε χάνετε! Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε τα πολλά χτυπήματα, αν κι αυτό δε θα είναι πολύ εύκολο με τα αδίστακτα τέρατα που θα συναντήσετε. Κι αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε να σταματήσετε σε κάποιο δωμάτιο για λίγο ώστε να ξεκουραστείτε, κάνετε λάθος. Το να καθυστερείτε σκόπιμα και χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, δε θα σας βγει σε καλό!

Τέλος, ενώ στο κλασικό Descent παίζουν πρώτα όλοι οι ήρωες και μετά ο overlord, στο Road to Legend υπάρχει μια εναλλαγή ανάμεσα στους γύρους των ηρώων και των τεράτων. Στην αρχή ενός γύρου, παίζει ένας ήρωας. Στη συνέχεια, το app ενεργοποιεί μία από τις ομάδες των τεράτων του. Έπειτα, παίζει ένας άλλος ήρωας και αυτό συνεχίζεται μέχρι να έχουν παίξει όλοι οι ήρωες και τα τέρατα.

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για μια διαφορετική και συναρπαστική εμπειρία και μην ξεχνάτε πως όσα περισσότερα expansions του παιχνιδιού διαθέτετε, τόσο περισσότερες δυνατότητες θα έχετε να εξερευνήσετε τον κόσμο του Descent!

The following two tabs change content below.

Ireth

I got to know the world of board games along with NinjaBoy several years ago. So we both ended up getting hooked on playing, until we finally decided to create this website, so that boardgamers from all over the world will gather around. I am a translator and a copywriter. Making this site, as well as working on it every single day, has been a great experience and we are happy to know that it has brought together people who share the same love for board games. So, choose your character, shuffle your deck and roll your dice, for there are some board game stories here to explore!

Latest posts by Ireth (see all)